5 sfaturi utile înainte de a închiria o mașină

Sfaturi la închirierea unei mașini de la Nano Rent a car Cluj

Închirierea unei mașini în timpul călătoriilor poate părea o sarcină simplă. Din păcate, acest lucru nu este chiar așa pentru toată lumea. Oamenii au nevoi diferite, iar aceste nevoi trebuie să fie luate în considerare atunci când alegeți o mașină de închiriat în timpul călătoriilor dumneavoastră. Iată sfaturile noastre pentru a profita la maximum de următoarea dumneavoastră închiriere de mașini.

1. Definiți nevoile dumneavoastră la închirierea unei mașini

O companie modernă de închiriere de mașini va oferi cel mai probabil o gamă largă de opțiuni de mașini pentru a acoperi orice nevoie. Având în vedere acest lucru, este important să definiți exact care sunt nevoile dumneavoastră de călătorie înainte de a lua o decizie finală.

Veți conduce pe distanțe lungi cu mașina închiriată? Dacă da, poate doriți să optați pentru a călători cu o mașină premium care oferă un nivel mai ridicat de confort. De asemenea, poate doriți să închiriați un vehicul mai mare dacă aveți multe bagaje sau o mașină mai mică care e perfectă pentru traficul din oraș. Cu cât nevoile tale sunt mai definite, cu atât poți fi mai încrezător atunci când alegi o mașină de închiriat.

2. Dimensiunea mașinii de închiriat contează

Contrar credinței populare, dimensiunea mașinii contează, cel puțin atunci când vine vorba de închirierea unui vehicul. Pe lângă faptul că vă costă mai mult alimentarea cu combustibil, vehiculele mai mari sunt și mai complicat de manevrat, ceea ce ar putea să nu fie ideal dacă vizitați o țară cu drumuri înguste. În schimb, vehiculele mai mari au mai mult spațiu pentru bagaje și membrii familiei și pot oferi un anumit sentiment de securitate pe care de multe ori mașinile mai mici de închiriat nu o oferă. În cele din urmă, alegerea dimensiunii vehiculului tău se reduce la cântărirea argumentelor pro și contra în funcție de nevoile tale.

3. Citește cu atenție termenii și condițile contractului la închirierea unei mașini

Odată ce v-ați definit nevoile specifice și v-ați gândit la dimensiunea mașinii de închiriere care vi se potrivește cel mai bine, este important să citiți termenii și condițiile companiei de închiriere, în special atunci când faceți rezervarea online. Unele lucruri la care trebuie să fii atent includ:

Există penalități aplicabile sau taxe de întârziere?

Ce servicii de închiriere auto sunt incluse (GPS gratuit, șofer suplimentar etc.)

Există restricții de călătorie?

Există anumite obligații de care ar trebui să fii conștient?

4. Limita de KM

Dacă condițiile de închiriere prevăd că pachetul de închiriere de mașini includ „kilometri nelimitați”, înseamnă pur și simplu că, indiferent dacă călătoriți 100 de kilometri sau 1000 de kilometri pe parcursul perioadei de închiriere, compania de închirieri auto nu vă va percepe taxe suplimentare la returnarea acestuia. Totuși, unii furnizorii de închirieri auto vor aplica o limită de kilometri unui pachet de închiriere auto. Am ilustrat mai jos două exemple despre modul în care furnizorii își pot prezenta limita pentru kilometri.

Exemplu: închiriere de mașini pentru cinci (5) zile cu o limită de 500 de kilometri.

Kilometri incluși pe zi: 100

Kilometri incluși per închiriere: 500

Sfatul de reținut este că, indiferent dacă furnizorii stipulează limita de km ca tarif zilnic sau în întregime, veți suporta costuri suplimentare numai dacă, la returnarea vehiculului, citirea kilometrajului depășește limita – în acest exemplu, 500 de kilometri. În cazul în care depășiți limita de kilometri specificată, furnizorul vă poate percepe o taxă pentru km parcurși în plus. 

În practică, nimic nu este gratis. Prin urmare, nici reviziile mașinilor de închiriat. De obicei, firmele care practică politica km nelimitați, vor avea un preț de închiriere mai mare, comparativ cu firmele care practică politica km limitați. Acest lucru se datorează costurilor pe care furnizorii de service de rent a car le au cu mentenanța mașinilor. În plus trebuie luat în calcul uzura mașinilor de închiriat precum și devalorizarea acestora.

Sfatul nostru: înainte de a rezerva un pachet de închiriere de mașini, mai întâi alocați-vă timp pentru a vă planifica călătoriile. Stabiliți dacă veți călători pe o distanță mare sau pe o distanță mică. Odată ce aveți o idee completă a distanțelor de călătorie propuse, veți fi într-o poziție mai bună pentru a vă asigura că selectați pachetul de închiriere auto care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

5. Garanția la închirierea unei mașini

Depozitul servește drept garanție în caz de accident, cauzat de către client sau de altă natură. În cazul în care mașina pe care ați închiriat-o este nedeteriorată, acest depozit vă va fi returnat integral la predarea mașini. Valoarea depozitului diferă de la o companie la alta, dar și în functie de modelul mașini pe care doriți să o închiriați. Mai jos vă prezentăm câteva dintre situațiile în care GARANȚIA NU ACOPERĂ paguba produsă de către Client: 

  • A condus sub influența drogurilor, alcoolului sau oricăror alte substanțe interzise de lege;
  • Nu a oprit Autoturismul imediat după producerea unui accident/incident provocând daune/avarii acestuia;
  • În caz de accident, nu a anunțat organele de poliție sau alte organe abilitate și nu a obținut documentele necesare conform situației respective;
  • A utilizat autoturismul în scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabandă, transportul ilegal bunuri, furtul, etc.;
  • A condus autoturismul pe drumuri nemarcate, neasfaltate sau accidentate (forestiere), în zone inundate sau la traversarea unor cursuri de apa rezultând daune/avarii produse autoturismului închiriat;
  • A utilizat autoturismul în concursuri, curse sau teste auto rezultând daune/avarii produse autoturismului închiriat;
  • A condus autoturismul închiriat în zonele restrictionate prin contract fără acceptul companiei de închirieri auto (de ex. în afara granițelor)
  • A alimentat autoturismul cu alt carburant decât cel indicat de producător (notat în certificatul de înmatriculare și Contract);
  • A avariat partea inferioară a autoturismului (ex. praguri, toba, etc.) precum și anvelopele sau jantele cu care autoturismul este echipat, cu intenție sau din culpă sau a deteriorat parțial sau total interiorul autoturismului ca urmare a fumatului.

Pentru aceste situații clientul va fi obligat să suporte costul reparaților mașinii închiriate în intregime. Aceste situații sunt descrise în detaliu la termenii și condițile de închiriere al autoturismului. 

Concluzie

După cum puteți vedea, există multe lucruri care merită luate în considerare atunci când alegeți o mașină de închiriat în timpul călătoriilor. Începe prin ați defini nevoile și apoi te poți gândi ce tip de mașină este potrivită pentru tine. Odată ce ai o idee bună despre tipul de mașină de închiriat pe care o dorești, poți cerceta politicile companiei de închiriere de mașini! Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a alege mașina de închiriat potrivită în Cluj-Napoca, nu ezitați să contactați echipa NANORENT.


Sursa foto: WP

© Nanorent / digital marketing by 16.media