Firmele locale de închirieri auto schimbă industria de rent a car

Firmele locale de închirieri auto - sunset from the car

Firmele locale de închirieri auto și tendința spre un consum sustenabil

Firmele locale de închirieri auto au început să schimbe modul cum funcționează industria de rent a car. Acest lucru se datorează clienților care și-au schimbat semnificativ preferințele. Nu știm momentan dacă e doar o modă trecătoare sau nu. Dar se pare că tot mai mulți se îndreaptă către un consum tot mai responsabil. Astfel se promovează ideea unui consum mai sustenabil care să contribuie la dezvoltarea economiei locale. Această abordare își face simțită prezența în tot mai multe domenii. Inclusiv atunci când vine vorba de călătorii. Chiar dacă nu are un efect imediat, închirierea unei mașini de la o firmă locală, a început să devină parte din această tendință.

Conform ultimelor date, industria de închirieri auto se bucură de o creștere tot mai remarcabilă. Asemenea se observă și o creștere a numărului de platforme de închirieri mașini care se adresează firmelor locale sau proprietarilor de mașini. Una dintre cele mai cunoscute platforme la nivel global de fiind Turo. Aceste platforme s-au făcut rapid remarcabile și încep să câștige din ce în ce mai mult teren în industria de rent a car. Scopul principal al acestor platforme este acela de ai ajuta pe cei care au o astfel de afacere să își crească numărul de rezervări. De asemenea, acestea se adresează și proprietarilor de mașini care nu au nevoie de mașina personală non-stop și care vor să câștige un ban suplimentar.

Aceste platforme oferă o soluție de win-win pentru toate cele 3 părți implicate. Asemenea Airbnb, pentru fiecare rezervare, platforma va primi un comision. De obicei, acesta diferă de la o platformă la alta, media fiind undeva de 10% din valoarea totală a rezervări.

Prin intermediul acestor platforme, firmele locale sau chiar proprietarii de mașini pot să își listeze mașinile și să atragă un număr mai mare de clienți care caută servicii de rent a car. Prin urmare, se oferă oportunitate firmelor de a-și crește afacerile prin intermediul acestor platforme. În timp ce clienții beneficiază de o varietate mai mare de mașini și de o experiență de închiriere mai adaptată nevoilor lor.

Recent, CEO-ul unei astfel de platforme, GetRentacar, Evgeniy Kochetkov, sublinia principalele motivele pentru care oamenii ar trebui să ia în considerare închirierea unei mașini prin astfel de platforme în loc de companiile tradiționale:

  • Economii de costuri – prețurile pot fi cu până la 50% mai mici decât cele oferite de companiile tradiționale de închiriere auto.
  • Varietate – o gamă largă de vehicule este disponibilă, de la mașini compacte la SUV-uri.
  • Fără costuri ascunse – nu există surprize sau taxe ascunse.

În plus, Evgeniy a adăugat că „Închirierea de mașini reprezintă o oportunitate de a promova practicile de consum durabil prin reducerea numărului de automobile pe drumuri. Piața oferă, de asemenea, acces la mașini electrice și hibride care ajută la reducerea emisiilor de carbon, promovarea unui viitor mai ecologic și mai durabil.”

Și în România au apărut recent astfel de platforme online, unde companiile locale de închirieri auto pot să își listeze mașinile. Startup Cafe a publicat recent un articol despre planurile de dezvoltare ale acestor platforme apărute după modelul Booking sau Airbnb. Cu toate acestea, trebuie menționat că, în România, aceste platformele de închirieri auto nu sunt la fel de cunoscute și utilizate ca în alte țări din Europa sau din lume. Însă, cu o creștere continuă a pieței și o dezvoltare constantă a acestor platforme, este posibil ca situația să cunoască o schimbare în viitorul apropiat.

Închirierea unei mașini de la o firmă locală vs. o companie internațională

Experiența închirierii unei mașini, depinde foarte mult și de firma de închirieri auto pe care o alegeți. Totuși, între o firmă locală și o companie internațională există anumite diferențe importante.

În primul rând, companiile internaționale dispun de o flotă mult mai diversificată de mașini. Bineînțeles, că pentru a-și acoperi costurile cu flota de mașini, firmele internaționale practică un cost mai ridicat la închirierea mașinilor.  Un alt aspect important, este faptul că pentru a închiria o mașină de la aceste companii veți avea nevoie de un card de credit. Acesta este necesar pentru a bloca valoarea garanției. De regulă, garanția cerută este cu mult mai mare față de companiile locale. Astfel, prețul final al mașini ar putea fi mai mare. O altă diferență este legată de politicile de returnare. Companiile internaționale de închirieri auto pot avea politici mai stricte și mai costisitoare, în timp ce firmele locale sunt în general, mai flexibile în acest sens.

Pe de altă parte, companiile locale de închirieri auto oferă adesea o experiență mult mai personalizată. Aceste companii sunt de regulă mai mici și, prin urmare, pot oferi o atenție mai mare clienților lor și nevoilor acestora. Firmele locale dispun de o gamă mai limitată de mașini în flotă. Prin urmare, de cele mai multe ori prețurile acestora sunt mai accesibile decât cele ale companiilor internaționale. Acest lucru poate fi un avantaj pentru bugetul dumneavoastră. În plus, pentru a-și menține clienții, companiile locale de închirieri auto practică o cultură superioară a serviciilor de rent a car și o politică mult mai transparentă.

În cele din urmă, alegerea între o firmă locală și o companie internațională de închirieri mașini depinde doar de preferințele dumneavoastră și de nevoile de călătorie ale fiecăruia. Este important să analizați atât avantajele, cât și dezavantajele fiecărei opțiuni înainte de a face o rezervare. De asemenea, asigurați-vă că verificați recenziile și politica de închiriere pentru a evita apariția unor surprize neplăcute.

Firmele locale de închirieri auto Cluj

În Cluj-Napoca, industria de închirieri auto este una extrem de competitivă. În prezent, există numeroase firme locale care oferă servicii de închirieri auto pentru cei care au nevoie de o mașină la Cluj-Napoca. Cu o piață atât de diversificată, companiile de închirieri auto încearcă în mod constant de a se diferenția. Atât față de companiile internaționale, precum și față de cele locale.

Unul dintre factorii cheie în competiția dintre companiile locale de închirieri auto din Cluj este prețul. Companiile încearcă să ofere cele mai rezonabile prețuri pentru clienții lor, dar în același timp să mențină un nivel ridicat al serviciilor. Astfel, prețurile variază de la companie la alta și sunt influențate de factori precum mărimea flotei, vârsta mașinilor și perioada de închiriere.

O altă modalitate prin care firmele locale încearcă să se diferențieze este prin serviciile suplimentare oferite. Unele companii oferă servicii gratuite precum livrarea și preluarea mașinii sau asistență rutieră 24/7.Un alt factor mai puțin palpabil la prima vedere este calitatea serviciilor oferite. Companiile de rent a car se străduiesc să ofere mașini noi, curate și bine întreținute pentru clienți în încercarea de a-și construi o reputație solidă în piață.

În general, concurența dintre firmele de închirieri auto din Cluj-Napoca este benefică pentru clienții acestor servicii, deoarece aceștia au acces la o gamă diversificată de mașini și servicii la prețuri competitive. În schimb, pentru companiile de închirieri auto, concurența este un stimulent pentru a continua să îmbunătățească calitatea serviciilor de care beneficiază în final tot clienții care caută să închirieze o mașină în Cluj-Napoca.

Dacă ești în căutarea unei companii locale de închirieri auto, îți recomandăm cu încredere serviciile de rent a car Cluj oferite de echipa de la Nanorent. Vă așteptăm cu o flotă largă de mașini de închiriat, bine întreținute, pentru o experiență de conducere confortabilă și sigură. În plus, Nanorent vă oferă și servicii suplimentare gratuite, cum ar fi livrarea și preluarea mașinii oriunde în Cluj-Napoca. Încrederea și satisfacția clienților sunt prioritare pentru Nanorent, astfel încât echipa noastră va face tot posibilul pentru a vă oferi o experiență excelentă.

© Nanorent / digital marketing by 16.media