Cum pregătești mașina pentru iarnă?

pregatire masina iarna - rent a car Cluj - inchirieri auto Cluj

Iată cele mai esențiale lucruri despre cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă. Este cunoscut faptul că șoferii se confruntă cu dificultăți semnificative în lunile de iarnă. Temperaturile scăzute, nopțile mai lungi și vizibilitatea mai redusă pot face condusul pe timp de iarnă să fie un coșmar pentru aceștia. De aceea, vehiculul are nevoie de o pregătire minuțioasă pe perioada iernii, care nu trebuie tratată cu superficialitate. La urma urmei, siguranța noastră și a celorlalți participanți la trafic este în joc și toate problemele cauzate de scăderea temperaturilor pot fi prevenite printr-o simplă inspecție a automobilului.

1. Anvelopele

Anvelopele sunt cel mai important aspect al pregătirii autovehicului pentru iarnă, pe care niciun șofer nu ar trebui să-l ignore. Când temperatura scade sub 7 °C, automobilul are nevoie de anvelope special concepute pentru drumuri umede, uscate, înghețate și înzăpezite. Anvelopele de iarnă oferă o tracțiune superioară, ceea ce minimizează șansa de alunecare și reduc distanța de frânare. De asemenea, șoferii ar trebui să acorde atenție presiunii în anvelope, mai ales pe vreme rece.

2. Bateria autovehiculului

Este cunoscut faptul că pe măsură ce sezonul rece se apropie, apar adesea probleme cu pornirea mașinii din cauza bateriei. Acest lucru se datorează faptului că puterea și performanța acumulatorului scad odată cu scăderea temperaturilor de afară. Se recomandă pornirea motorului cu farurile și radioul oprite. Astfel puterea necesară în momentul porniri va fi mai redusă. De asemenea, se recomandă parcarea autovehicului în locuri cu temperaturi pozitive, cum ar fi spre exemplu un garaj.

3. Antigelul

Antigelul este unul dintre acele consumabile care în majoritatea cazurilor, rămâne în vasul de expansiune ani de zile. Puțini oameni înțeleg proprietățile acestui lichid vital pentru motorul mașinii. Antigelul este un lichid de răcire care formează un circuit închis între motor, de unde absoarbe căldura și radiator, unde este eliberată. Antigelul protejează motorul împotriva înghețului, supraîncălzirii și coroziunii. Prin urmare, șoferii nu ar trebui să ia în considerare acest subiect numai în timpul lunilor de iarnă.

4. Lichidul de parbriz

Un lucru pe care nu doriți să-l treceți cu vederea este înlocuirea lichidului de parbriz. Veți avea nevoie de un lichid de iarnă pentru parbriz care să nu înghețe, așa că încercați să utilizați tot lichidul de parbriz rămas în vas, înainte de sosirea sezonului rece. Apoi, umpleți vasul cu lichidul de iarnă care nu îngheață la temperaturi de sub -20 grade Celsius.

De asemenea, asigurați-vă că stropitorile prin care ies jeturile de lichid de la parbriz nu sunt înfundate. În același timp, inspectați ștergătoarele astfel încât lamele de cauciuc să nu fie crăpate sau întărite. Dacă observați ceva în neregulă, încercați să  rezolvați problema cât de repede posibil.


Știm că ultimul lucru pe care orice șofer și l-ar dori este să rămână blocat pe drum din cauza faptului că mașina sa nu a fost corect pregătită pentru sezonul rece. Dacă iarna va surprins cu mașina nepregătită și aveți nevoie de o mașină complet echipată pentru iarnă, vă recomandăm să apelați cu încredere la serviciile de rent a car Cluj oferite de echipa Nanorent.

Nanorent este o firmă de închirieri auto Cluj care are ca scop oferirea de servicii premium de rent a car la un preț rezonabil.


Sursa foto: Unsplash.

© Nanorent / digital marketing by 16.media