Locuri de vizitat în Maramureș

Rent a car in Maramures

Marea majoritate a turiștilor României aleg să viziteze regiunile cele mai cunoscute ale țării, Transilvania fiind cea mai populară. Deși nu este nimic în neregulă, deoarece este o destinație superbă de explorat, minunatul județ Maramureș  este unul dintre cele mai grozave locuri de vizitat din România acesta fiind situat în nordul extrem al țării. A vizita magnifica regiune Maramureș este ca și cum ai călători înapoi în timp.

Întregul peisaj al Maramureșului este alcătuit din văi întortocheate și dealuri ondulate presărate cu căpițe de fân și turme de oi, iar drumul trece des prin micile așezări agricole. Localnicii fie muncesc pe câmp, fie stau pe bănci de-a lungul drumului, privind la căruțele trase de cai.

Din cauza depărtării zonei și a pozițiilor dispersate ale atracțiilor turistice, închirierea unei mașini este metoda ideală pentru a vizita Maramureșul. Deși este posibil să vizitați multe dintre aceste locații prin autobuze și excursii organizate, a avea independența propriului vehicul poate însemna o diferență semnificativă. Având în vedere cât de accesibil este să închiriezi o mașină în România îți recomandăm cu căldură să apelezi la serviciile unei companii de închirieri auto!

Așadar, fără nicio ezitare, iată câteva experiențe fantastice și unice de trăit în Maramureș!

 

Cimitirul Vesel – Săpânța, Maramureș

 

cimitirul vesel- Săpânța

Cimitirul Vesel este probabil cel mai cunoscut și vizitat loc din Maramureș. Unul dintre cele mai ciudate cimitire din lume se află în localitatea Săpânţa, la doar o aruncătură de băţ de graniţa cu Ucraina. În locul convenționalelor pietre funerare sau a crucilor metalice comune care se regăsesc în cimitirele obișnuite, locuitorii din Săpânța au adoptat o altă abordare.

Mormintele morților din Săpânța se remarcă prin monumente din lemn sculptate manual.  Crucile mormintelor  sunt colorate îndrăzneț în albastru, cu accente galbene și roșii. Imaginile de desene animate descriu incidentele, viața sau ocupația persoanelor înhumate. Pe majoritatea crucilor se regăsesc epitafuri poetice încărcate cu umor negru și sarcasm pline de umor care descriu evenimentele importante din viața celui decedat.

Cum ajungi la Cimitirul Vesel:  ținând cont de faptul că localitatea Săpânţa se află la aproximativ 20 de kilometri de orașul Sighetu Marmației, cea mai bună metodă de a ajunge aici este închirierea unei mașini sau vizitarea cu un grup organizat. Dacă vă aflați deja în orașul Sighetu Marmației, există posibilitatea să ajungeți la Săpânţa cu autobusul, călătoria durând aproximativ  o jumătate de oră.

Plimbare în jurul Lacului Albastru

Lacul albastru din Baia Sprie Maramureș

Lacul Albastru este la doar o scurtă călătorie cu mașina de Baia Mare. Lacul Albastru este un bazin minunat, unic în Europa, situat pe dealurile de deasupra Baiei Sprie. Culoarea apei variază considerabil în funcție de anotimp, poziția soarelui, temperatur

a apei. Primăvara lacul are culoarea albastru deschis sau albastru închis, apoi vara se estompează aproape magic la un verde smarald adânc, iar toamna acesta devine verde închis și uneori maro.

Lacul artificial s-a format în anul 1920, prin prăbușirea unei vechi galerii de mină. Pe măsură ce temperatura fluctuează de-a lungul anotimpurilor, mineralele din apă generează o schimbare uimitoare de culoare. În apropiere există diverse trasee de drumeții care se întind mai adânc în dealuri, dintre care unele duc la priveliști cu adevărat uimitoare.

Traseul spre lacul albastru nu este foarte dificil, însă nici unul foarte ușor, din cauza unei porțiuni de drum foarte abrupte. Se poate ajunge cu mașina până la biserica romano-catolică din Baia Sprie, de unde, este recomandat să se continue drumul pe jos. Drumul printre casele minerești poate fi făcut și cu mașina, însă pentru că străduțele sunt foarte înguste, este recomandat să se circule la pas.

 

Primbare cu mocănița de la Vișeul de Sus, Maramureș

mocanita viseul de sus

Acest faimos tren cu aburi din Maramureș este o atracție extrem de populară atât pentru localnici, cât și pentru străini. Calea ferată forestieră a fost construită în urmă cu aproape 100 de ani, cu scopul de a transporta cheresteaua de la munte în orașul Vișeu de Sus. În prezent, calea ferată este și astăzi în uz, atât pentru scopul său inițial, cât și pentru călătoriile turistice.

Mocănița cu abur românesc este utilizată în principal pentru a oferi oaspeților un tur dus-întors al zonei. Calea ferată coboară de-a lungul râulului Vaser, oferind un peisaj profund din sălbăticia izolată a înalților munți Carpați. Dacă aveți de gând în viitor să faceți o excursie cu mocănița, este recomandat să vă achiziționați biletele în avans de pe site-ul oficial.

 

 

Cascada Cailor – cea mai înaltă cascadă din România

cascada cailor

Cascada Cailor este situată în regiunea de nord-vest a Munților Rodnei, în apropierea stațiunii turistice Borșa. Apa colectată într-un circ glaciar se revarsă peste un calcar poreclit „Podul Cailor”, culminând cu cea mai mare cascadă din România. Cascada are o înălțime de 90 de metri și se află la o altitudine de 1300 de metri. La cascadă se poate ajunge din numeroase locații, de la Complexul Borșa cu telescaun sau pe jos, precum și din zonele mai superioare ale Munților Rodnei. În Maramureș mai există și alte obiective turistice pe care le vom prezenta într-un viitor apropiat. Dacă te-ai hotărât să călătorești în Maramureș și ai nevoie de un serviciu de rent a car, echipa de la Nanorent vă stă la dispoziție cu o gamă largă de mașini de închiriat la prețuri rezonabile cu livrare în Baia Mare. Pentru rezervări online vă așteptăm pe site-ul nostru.


 

© Nanorent / digital marketing by 16.media